Conjunctivita de piscină - tratament natural

on . . Accesări: 6674

ochi_rosii.jpgConjunctivita de piscină este o boală cu incidenţă crescută în sezonul estival şi are o contagiozitate foarte mare. Agentul etiologic care produce boala este Chalamydozoon oculo- genitale, un germen sensibil la uscăciune şi care se dezvoltă în apa insuficient clorinată din piscine. Perioada de incubaţie a bolii este de 8- 10 zile iar tabloul clinic constă în hiperemia conjunctivei (roşeaţa), edemul pleoapei, fotofobie, lăcrimare excesivă, secreţie conjunctivală mucopurulentă.
De obicei simptomele afectează în scurt timp ambii ochi.
Tratamentul acestei afecţiuni este de lungă durată şi trebuie iniţiat de medicul oftalmolog. Este un tratament complex care combină dezinfectante oculare, antialergice şi preparate cu antibiotic.
Gemoterapia asociată tratamentului clasic poate grăbi vindecarea acestei afecţiuni.
Există o schemă de 3 gemoterapice cu tropism ocular care se administrează timp de 4-6 săptămâni în cazul conjunctivitei de piscină.
Schema este următoarea : Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă dimineaţa, Extract din mlădiţe de Caprifoi- Lonicera nigra MG=D1, 2 ml în apă la prânz şi Extract din sevă de Salcie- Salix alba linfa MG=D1, 2 ml în apă seara.
Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1 are un efect anti-inflamator şi anti-alergic important la nivelul conjunctivei. Este un preparat gemoterapic care stimulează activitatea glandelor suprarenale crescând eliberarea corticosteroizilor care activează răspunsul endogen în afecţiuni inflamatorii. Este principalul preparat indicat în stări inflamatorii de etiologie diversă şi stări alergice.
Extractul din sevă de Salcie- Salix alba linfa MG=D1 are tropism ocular având efect anti-inflamator şi decongestionant la acest nivel.

Dr. Simona Bărnuţiu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!