Să folosim gemoterapia în sezonul estival

on . . Accesări: 6415

soare.jpgStatul în aer liber şi statul la soare sunt extrem de sănătoase pentru organism. Cu condiţia ca acest lucru să nu se întâmple între orele prânzului, adică între orele 12.00 – 16.00, când radiaţiile infraroşii intense ale soarelui pot produce arsuri de gradul II sau III fără probleme. În rest, soarele este sursa noastră de căldură şi de energie. ªi trebuie să profităm la maxim de el în perioada verii (care pe tărîmurile noastre este scurtă, de numai 3 luni). Pentru persoanele predispuse la apariţia eritemului solar, adică cei cu piele albă şi fină, care se fac extrem de roşii la expunerile la soare, le propunem o schemă cu gemoterapice, pe care să o înceapă din luna iunie şi să o continue în iulie şi august, cu ajutorul căreia vor avea mult mai puţin sau deloc probleme de piele.
Combinaţia ideală este cea dintre Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, o dată pe zi, dimineaţa şi Extractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, o dată pe zi, seara, zilnic, 3 luni (la doamne, pauză 3 zile la ciclul menstrual). Această schemă uşoară protejează de multe alte inconveniente ale perioadei calde, inclusiv de deranjamentele gastrice ce pot apare pe consumul de alimente reci şi procesate (îngheţate, patiserii etc).
Dacă în perioada verii apar stări de moleşeală indusă de expunerea îndelungată la soare sau de excesele alimentare (mai ales dulciuri şi fructe) ale sezonului, nu uitaţi de o scurtă cură cu Extractul din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1, 1-2 ml în apă, de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile. Este un remediu tonic general, cu mare potenţial de detoxifiere hepatică şi digestivă.
Iar dacă în ciuda tuturor precauţiilor aţi reuşit să vă ardeţi pielea, pe lângă tratamentul local cu un unguent cicatrizant tip Dermin sau Gel cu Echinacea, puteţi urma o cură scurtă de 10-14 zile din următoarea combinaţie:
Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa, combinat cu Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1 (un mare remediu cu efect antiinflamator cutanat şi epitelial, 2 ml în apă, la prânz şi Extractul din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1, 2 ml în apă, seara (foarte bun remediu pentru diminuarea exudatelor şi secreţiilor care apar ca urmare a arsurilor pielii).
O altă problemă frecventă cu care vă puteţi confrunta în sezonul estival sunt tulburările digestive, mai ales diareele estivale, însoţite sau nu de greţuri şi vărsături. Fie consumul unor alimente alterate, fie amestecul de crudităţi sau excesul de zaharuri (din fructe sau produse dulci) pot declanşa aceste neplăceri. Combinaţia de extracte care vă ajută în aceste situaţii este cea dintre Extractul din muguri de Merişor- Vaccinium vitis idaeus MG=D1, 2 ml în apă dimineaţa, împreună cu Extractul din muguri de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1, 2 ml în apă la prânz şi Extractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, seara. La această combinaţie se pot adăgura remedii homeopatice, cea mai utilă fiind formula complexă 24, 3 granule de 4-5 ori pe zi, 4-5 zile de tratament.
Dacă veţi fi pregătiţi cu cele câteva extracte gemoterapice pe care le-am menţionat mai sus, veţi fi bine pregătiţi trupeşte pentru vacanţa de vară. Nu mai trebuie decât să lăsaţi sufletul să se bucure de frumuseţea naturii, de căldura soarelui şi de prospeţimea aerului mării. ªi să vă încărcaţi bateriile energetice ale corpului pentru încă un an.
Concediu plăcut!

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!