Vegetaţii adenoide - tratament cu gemoterapice

on . . Accesări: 11984

copil_bolnav_2.jpgComplementar tratamentului homeopatic al vegetaţiilor adenoide pot fi utilizate preparate gemoterapice, care ajută la re-echilibrarea funcţiei ţesuturilor limfatice locale şi la mai buna rezistenţă la agresiuni virale şi microbiene. Schema frecvent indicată în mărirea ganglionilor limfatici la copii, cu prezenţa adenopatiilor cervicale şi nu numai cuprinde următoarele preparate: Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa
Extract din muguri de Mesteacăn argintiu- Betula verrucosa MG=D1, 2 ml în apă, la prânz
Extract din muguri de Nuc- Juglans regia MG=D1, 2 ml în apă, seara.
Tratamentul se va face timp de 3-6 luni, funcţie de evoluţia clinică a fiecărui copil.

Este interesant că în această schemă de tratament avem un Extract gemoterapic care conţine mici cantităţi de iod (nucul – Juglans regia), care are aceleaşi indicaţii clinice precum remediul homeopatic Calcarea iodata în vegetaţiile adenoide frecvent însoţite de secreţii supurate la nivelul mucoaselor respiratorii, în special a mucoaselor rino-faringiene. De câte ori este vorba despre vegetaţii adenoide sau polipi măriţi de volum, cu obstrucţie nazală medie spre importantă, însoţiţi de secreţii nazale purulente sau muco-purulente cvasi-constante, acesta este schema de gemoterapice indicate, alături de remediul homeopatic Calcarea iodata, indicat pe schema specifică pentru fiecare copil în parte.

Extractul din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1 este remediul inflamaţiei localizate recidivante. Are organotropism pentru sistemul reticulo-endotelial, căile respiratorii superioare şi schelet. Este remediu optim pentru copiii care prezintă întârzieri de creştere, legate de inflamaţii recidivante precum amigdalite, rinite cronice, adenoidite şi traheobronşite cronice. Este principalul remediu utilizat la copii cu infecţii respiratorii ale tractului superior recidivante, mai ales dacă secreţiile sunt muco-purulente şi ţesutul limfatic al gâtului este hipertrofiat şi reactiv.

Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu- Betula verrucosa MG=D1 are o acţiune anti-inflamatoare la nivelul mucoasei respiratorii, are o acţiune anti-catarală, fiind în acelaşi timp un stimulator al sistemului reticulo-endotelial. De asemenea, are o acţiune antimicrobiană asupra anumitor germeni şi o acţiune netă anti-proliferare tumorală tip fibromatos/edematos.

Extractul din muguri de Nuc- Juglans regia MG=D1 are un tropism special pentru mucoase, piele şi ganglionii limfatici, printre altele. Acţiunea lui este tip anti-inflamator, tip anti-bacterian şi cicatrizant. Are şi efect tip decongestionant ganglionar, efect anti-supuraţie şi efect de drenaj asupra ţesuturilor limfatice.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!