Mlădiţele de AFIN - un remediu pentru primăvară

on . . Accesări: 4391

afin_2.jpgExtractul gemoterapic din mlădiţe de Afin- Vaccinium myrtillus MG=D1 (Plantextrakt) este preparat din tulpinile tinere de afin recoltate la începutul primăverii şi puse la macerare, proaspete, în soluţie hidro-glicero-alcoolică, succesiv diluată în 1 DH. Organotropismul acestui preparat este în special asupra intestinului, aparatului urinar, sistemului vascular, asupra retinei şi metabolismelor glucidic şi purinic. De aceea, acest preparat este foarte util pentru o „curăţenie” generală a organismului, care implică un drenaj digestiv şi urinar (adică o curăţenie a principalelor căi de eliminare a reziduurilor din organism). O cură de preparat din afin, combinată cu dieta postului ortodox reprezintă o adevărată binefacere pentru un organism „încărcat” cu deşeurile alimentaţiei de iarnă şi supus sedentarismului inerent anotimpului rece.
O cură cu acest extract gemoterapic, administrat 2 ml în apă, o dată pe zi, dimineaţa, ar putea dura 1-2 luni sau exact cât ţine perioada postului ortodox.
Printre cele mai importante acţiuni ale preparatului, amintim pe scurt:
îmbunătăţirea circulaţiei, prin reducerea fragilităţii pereţilor vaselor de sânge, cu acţiune anti-edematoasă şi anti-inflamatorie consecutivă
reducerea agregabilităţii trombocitelor şi menţinerea fluidităţii sângelui
acţiune hipogliceminată şi de drenaj pancreatic
acţiune de eliminare a produselor de deşeu ale metabolismului proteic (în special, a ureei)
reglarea florei bacteriene intestinale, precum şi a tranzitului intestinal
reducerea meteorismului (gazelor intestinale) şi a fermentaţiei intestinale excesive
acţiune anti-inflamatorie şi anti-colibacilară
acţiune cicatrizantă la nivelul mucoaselor membranare, intestinală, gastrică şi urinară
îmbunătăţirea vederii
îmbunătăţirea calităţii pielii, cu reducerea cuperozei şi tratarea acneii
reechilibrarea funcţiei tiroidiene
După cum se poate observa, cura de afin duce la reglarea întregului organism şi tonifierea sa generală. Pentru persoanele în stare relativ bună de sănătate, dar cu mici probleme funcţionale la nivel intestinal, urinar sau al circulaţiei periferice, acesta este preparatul de utilizat preventiv şi pentru detoxifiere la începutul primăverii.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!