Afecţiuni ale pleoapelor tratate cu gemoterapice

on . . Accesări: 7850

ochi_rosii.jpgPrintre cele mai neplăcute afectări patologice ale ochiului sunt cele la nivelul pleoapelor. Se întâlnesc destul de des în ultimul timp, ca urmare a suprasolicitării oculare, atât la copii, cât şi la adulţi şi a nevoii mai dese a persoanelor de a se freca la ochi (o reacţie naturală la starea de oboseală oculară). Cum nu întotdeauna mâinile sunt curate, pot apare o mulţime de mici infecţii la nivelul globului ocular şi anexelor, iar problemele pleoapelor se întâlnesc frecvent la copii. De asemenea, utilizarea excesivă de produse cosmetice la doamne, precum şi poluarea din oraşe joacă un rol important în declanşarea acestei patologii.

Astfel, în tratamentul orjeletelor (urcioarelor), care sunt mici abcese la rădăcina genelor, dureroase şi cu durată de 7-10 zile se recomandă o combinaţie de Extract de muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi la prânz şi Extract din sevă de Salcie albă- Salix alba seva MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, după-amiaza şi seara, timp de 7-10-14 zile. La această schemă se pot adăuga remedii homeopatice precum Staphysagria sau Pulsatilla, care de multe ori opresc sau grăbesc evoluţia spre vindecare.

Dacă în urma evoluţiei mai multor orjelete rămân la nivelul pleoapelor nişte umflături, numite chalazioane, atunci combinaţia de preparate indicată este de Extract din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa, combinat cu Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 30 zile.

De asemenea, pentru diferite chisturi palpebrale şi ale marginii ciliare, combinaţia de preparate indicate este Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dim şi la prânz şi Extractul din mlădiţe de Cimişir- Buxus sempervirens MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 1-2 luni de zile.

În situaţia existenţei unei blefarite, indiferent de natura ei, uscată – scuamoasă sau umedă, combinaţia de gemoterapice indicate este reprezentată de Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extractul din muguri de Nuc- Juglans regia MG=D1, 2 ml seara, zilnic, timp de 1-2 luni de tratament.

Aşa cum aţi observat din schemele de mai sus, preparatul cu acţiune netă de reechilibrare şi reglare la nivelul pleoapelor este Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1, care are o acţiune anti-inflamatorie cutanată şi epitelială marcată. Acţiunea marcată a platanului este cea de refacere a structurii ţesutului conjunctiv atunci când a fost deshidratat sau lipsit de lipide, ca urmare a unor tulburări dismetabolice, a unor tratamente sau folosirea improprie a produselor cosmetice.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!