Tratament cu gemoterapice în emfizemul pulmonar

on . . Accesări: 6063

castan_salbatic.jpgEste un tratament adjuvant la terapia clasică, pentru că emfizemul pulmonar, distrucţia şi rarefierea ţesutului pulmonar, însoţit de simptome respiratorii importante (dispnee, tuse, stare de slăbiciune generală etc) este o afecţiune severă, serioasă, invalidantă pentru persoana suferindă şi rezultat al evoluţiei de lungă durată a altor afecţiuni bronho-pulmonar (bronşite cronice, astm bronşic etc).

Gemoterapicele sunt preparate active, importante şi foarte utile în reechilibrarea constantelor biologice ale organismului.

Schema foarte utilă pentru un pacient suferind de emfizem pulmonar este următoarea:
Extract din muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa, combinat cu Extract din muguri de Alun- Coryllus avellana MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi Extract din mlădiţe de Mur- Rubus fructicosus MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, chiar şi 1-2 ani de zile de tratament.
Schema este utilă inclusiv dacă există o insuficienţă respiratorie de origine emfizematoasă.
Se poate alterna cu alte scheme de preparate, utile pentru suferinţa de bază a pacientului şi se poate asocia cu tratament homeopat şi/sau alopat, inclusiv cu antibiotice sau corticoterapie.

Extractul din muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1 este un flebotonic a cărui acţiune permite decongestionarea şi reactivarea circulaţiei sanguine pulmonare, la care se ajunge printr-o acţiune vasoprotectoare asupra tonusului capilarelor, pentru diminuarea stazei bronşice. Se poate prescrie în toate insuficienţele respiratorii permanente şi atunci când pacientul prezintă spută hematică, sau opacitate la nivelul pulmonilor (care nu este de natură tbc sau tumorală) şi de fiecare dată când pacientul prezintă edeme declive şi maleolare.
Extract din muguri de Alun- Coryllus avellana MG=D1 are o acţiune asupra ţesutului mezenchimo-conjunctival de la nivelul plămânului, cu acţiune de inhibare a sclerozei ţesutului conjunctiv pulmonar şi de restabilire a elasticităţii acestuia (acţiune sinergică cu Extractul din mlădiţe de Mur- Rubus fructicosus MG=D1). Este indicat clinic în special în bronşitele cronice complicate, în bronşitele fumătorilor, în astmul bronşic complicat cu emfizem pulmonar şi în toate stările de scleroză a parenchimului pulmonar.
Extract din mlădiţe de Mur- Rubus fructicosus MG=D1 are cea mai importantă indicaţie în insuficienţa respiratorie obstructivă cu diminuarea VEMS şi în emfizemul pulmonar cu creşterea volumului respirator rezidual. Este un remediu indicat în hialinoze şi fibroscleroză a organelor senescente, în special la subiecţii vârstnici. Având şi o importantă acţiune anti-reumatică şi osteoblastică, este un remediu anti-îmbătrânire de prim ordin.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!