Gemoterapia şi problemele de memorie

on . . Accesări: 6442

memorie.jpgNu numai homeopatia poate ajuta pacienţii care au dificultăţi de memorie, cu scăderea atenţiei, concentrării şi abilităţii de învăţare a lucrurilor noi. Extractele glicero-alcoolice pot fi adăugate în plus la tratamentul homeopatic sau pot reprezenta o schemă de tratament, între episoadele de tratament homeopatic. Vom folosi pentru întărirea memoriei o combinaţie dintre Extractul din muguri de Sequoia- Sequoia gigantea MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa, pentru tonifierea generală a sistemului nervos şi diminuarea oboselii la acest nivel, împreună cu Extract din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1, un reglator metabolic general şi întăritor al memoriei, 2 ml în apă, la prânz şi Extract din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, un remediu tonic şi stimulator, mai ales dacă organismul a fost debilitat de o situaţie stresantă, 2 ml în apă, seara. Schema poate dura 1-2-3 luni, funcţie de intensitatea problemelor persoanei.
La hipertensivi, unde Rosmarinus officinalis MG=D1 este mai puţin indicat, putem să-l înlocuim cu Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu- Betula verrucosa MG=D1, 2 ml în apă, zilnic, împreună cu celelalte două preparate.
La această schemă de gemoderivate, se poate adăuga preparatul fitoterapic Ginkgophyt (Plantextrakt), care prin îmbunătăţirea circulaţiei periferice generale, ameliorează şi circulaţia cerebrală, având drept efect o stare generală de bine şi ameliorarea unora dintre problemele de memorie.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!