A venit frigul!

on . . Accesări: 3842

ribes.jpgNe-a luat prin surprindere trecerea de la căldura şi arşiţa verii, la frigul, vântul şi mohorala toamnei. Soarele s-a ascuns brusc după nori şi s-a încăpăţânat să nu mai iasă. Frigul din case este uneori mai pătrunzător decât frigul de afară. Aceasta este perioada când mulţi oameni, în special copiii, reacţionează prin simptome respiratorii sau digestive la schimbările bruşte de temperatură.
Omul civilizat şi-a modificat reactivitatea biologică, astfel încât copii născuţi şi crescuţi în apartamentele de bloc sunt mult mai sensibili la frig, la curenţii reci de aer sau la variaţiile presiunii atmosferice decât strămoşii lor.
În această perioadă doresc să vă reamintesc să nu uitaţi de principalele preparate gemoterapice care pot să vă ajute pentru întărirea organismului, pentru creşterea rezistenţei la frig şi pentru stimularea imunităţii.
Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, este cel mai puternic anti-inflamator sistemic, stimulant suprarenalian şi imunitar. Acţiunea remediului din muguri de coacăz negru este direcţionată în mod deosebit asupra glandelor suprarenale, pe care le stimulează, determinând eliberarea de substanţe cu marcată acţiune anti-inflamatorie şi anti-alergică, comportându-se aproape ca un cortizon natural (are o acţiune cortizon-like), fără a avea toxicitatea acestuia.
În afară de utilitatea sa în diferite procese inflamatorii, infecţioase şi alergice, care evoluează la diferite nivele, coacăzul negru este principalul extract glicero-alcoolic care creşte rezistenţa organismului la frig.
Pentru această acţiune, un alt preparat asociat este Extractul din mugurii de Stejar- Quercus pedunculata MG=D1. Schema pentru perioada iernii este de administrare zilnică, o dată pe zi, din fiecare preparat, mugurii de coacăz dimineaţa şi mugurii de stejar seara, pe o perioadă de 1-2 luni, în intervalul schimbării termice de toamnă.
Celor două produse gemoterapice li se poate adăuga un preparat fitoterapic numit Imunogrip, în varianta lui pentru copii Imunogrip junior sau în varianta lui îmbunătăţită, Imunogrip plus (cu vitamina C şi zinc). Acest preparat din Echinaceea şi fructe de pădure, poate fi utilizat pentru o stimulare imunitară importantă şi pentru o întărire a organismului înainte de expunerea la factorii climatici agresivi.
Oricare dintre cele trei variante de Imunogrip poate fi utilizată în cură de 1-2 luni de zile, în paralel cu schema de gemoterapice, în perioada toamnei.
Alături de consumul de fructe de toamnă, de plimbările prin aerul mirosind a frunze ruginii al toameni – aceste scheme simple pot ajuta la menţinerea organismului în cea mai bună formă fizică.
O toamnă frumoasă şi plină de roade!

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!