Gingivitele şi paradontopatiile

on . . Accesări: 6323

dentar.jpgMultă lume se plânge în ultimul timp de probleme de sângerări la nivelul gingiilor, precum şi de începuturi de retracţii gingivale, clasificate de medicii stomatologi drept paradontopatii. Dentiţia reprezintă o problemă serioasă cu care se confruntă atât copii, cât şi adulţii, ca urmare a carenţelor de minerale din ce în ce mai serioase, apărute ca urmare a proastei calităţi a alimentaţiei omului civilizat.
Printre principalele alimente care demineralizează (elimină mineralele din organism) sunt sucurile acidulate, de toate felurile, cafeaua, dulciurile şi alimentele foarte acide (inclusiv mezelurile şi alimentele cu mulţi conservaţi). Când primeşte ceva acid, organismul face un efort pentru „tamponarea” lui, adică pentru neutralizarea respectivului acid, folosind sărurile de calciu, magneziu, sodiu şi potasiu proprii ale organismului. ªi aşa, zi de zi, corpul pierde mai multe minerale decât poate aduce prin alimentaţie.
Sursele principale de minerale sunt rădăcinoasele (tot ce creşte în pământ): morcovi, păstârnac, pătrunjel, sfeclă, ceapă, usturoi etc, gătite în toate felurile. Alte surse sunt legumele şi fructele proaspete, carnea de peşte şi cea de pui proaspăt, fructele de mare, seminţele şi boabele (fasole, mazăre, linte, năut, soia).
Tratamentul natural pentru întărirea gingiei presupune administrarea de combinaţii de macerate glicerinice care realizează o reglare a nivelului mineralelor din organism.
Astfel, propunem o combinaţie dintre Extractul de muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, 2 ml în apă dimineaţa şi Extractul din muguri de Brad alb- Abies pectinata MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 2-3 luni. După o cură de tratament se poate face o pauză de o lună şi se repetă, până la un an de tratament.
A doua combinaţie utilă de folosit este cea dintre Extractul de muguri de Stejar- Quercus pedunculata MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extractul din mlădiţe de Mur- Rubus fructicosus MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 2-3 luni.
Rezultate clinice foarte bune am obţinut din alternanţa celor două scheme, adică 2 luni prima schemă şi doua luni cea de-a doua schemă, timp de aproximativ un an. Persoanele care au primit acest tratament au remarcat nu numai o îmbunătăţire de 100% a problemelor gingivale şi paradontopatiei, ci şi o îmbunătăţire a problemelor articulare şi reumatice (atunci când existau), precum şi o îmbunătăţire generală a nivelului de energie al organismului.
    
Dr. Sorina Soescu

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!