Din nou despre oboseală

on . . Accesări: 6766

Sindromul de oboseală cronică este o problemă care afectează din ce în ce mai mult populaţia din zonele „civilizate”. Nerespectarea ritmurilor biologice ale organismului, activitatea susţinută care nu este echilibrată prin odihnă, relaxare şi somn determină în timp consumarea rezervelor energetice ale organismului, care se trezeşte în imposibilitatea de a şi le reface. ªi atunci se manifestă starea de oboseală
, iniţial fizică, musculară şi generală, apoi mentală şi emoţională. Persoana are dificultăţi în îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi, treburile normale i se par corvezi dificile (curăţenia, gătitul etc) şi orice sarcină suplimentară care apare în cursul zilei produce o reacţie de protest şi iritabilitate, întrucât persoana simte că nu va reuşi să o ducă la bun sfârşit. În planul fizic, oboseala nu dispare după somn, apare o stare de apatie şi indiferenţă generală, pot apare dureri de cap, ameţeli, diferite simptome mici, dar supărătoare (senzaţie de nod în gât, ţiuituri în urechi, diferite neplăceri digestive etc), precum şi o stare emoţională de tristeţe şi melancolie.
Medicina naturală propune o schemă deosebit de eficientă pentru această stare dificilă, cu care se confruntă mulţi oameni în ultimul timp.
Combinaţia dintre Extractul de seminţe de Mesteacăn argintiu- Betula verrucosa semi MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa, cu Extractul din muguri de Stejar- Quercus penduculata MG=D1, 2 ml în apă, la prânz şi Extractul din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 1-2 luni ajută semnificativ această stare. La această combinaţie se poate adăuga preparatul fitoterapic numic Energotonic (Plantextrakt), care este o combinaţie de fructe de pădure (coacăz, cătină, cătină roşie), 2 ml în apă o dată pe zi, dimineaţa, sau varianta sa Energotonic plus, care contine şi guarana, cu efecte similare cafeinei, foarte utilă pentru prevenţia durerilor de cap (migrenelor).
În loc de Energotonic, la persoanele care şi au tendinţa de a face frecvent infecţii respiratorii, recomandăm Imunorezistan, care are în formula sa pe lângă extractul proaspăt de Echinacea purpurea şi un extract de ginseng siberian, numit Eleuterococcus senticosus, cu efect adaptogen, anti-stres şi tonic general, de combatere a oboselii. Imunorezistanul poate fi administrat în cure de 4 zile, cu 3 zile pauză, 1-2 flacoane pe cură, împreună cu schema de extracte glicerinice mai sus recomandată.
La oricare din combinaţiile de mai sus recomandăm şi adăugarea produsului numit Sediphyt, 2 ml în apă, seara la culcare, pentru îmbunătăţirea calităţii somnului şi reglarea ritmului somn veghe la persoanele care şi l-au dereglat din diferite motive.
La tot acest tratament natural şi eficient trebuie adăugată o scădere a ritmului vieţii (reducerea orelor de activitate profesională, adăugarea de activităţi de relaxare şi recreaţionale, precum şi respectarea unei alimentaţii bogate în vitamine şi minerale, care să aducă suficientă energie organismului).
Plimbările în aer liber, respiraţia profundă cu oxigenarea suficientă a organismului furnizează energie suplimentară unui corp devitalizat.
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!