Sănătatea copiilor - soluţii simple şi naturale

on . . Accesări: 8330

Copiii pot sa treacă cu uşurinţă peste pericolul îmbolnăvirilor dacă urmează un program de stimulare imunitară chiar de la vârste foarte mici, 2-3 ani. Este cunoscut faptul că imunitatea copiilor se maturizează după vârsta de 7 ani, până la această vârstă putând prezenta îmbolnăviri frecvente, în special ale aparatului respirator: rinoadenoidite, angine, bronşite, pneumonii, otite. De cele mai multe ori acestea încep odată cu intrarea în colectivitate a copiilor, dar există şi sugari care pot să prezinte îmbolnăviri frecvente fie datorită unei imunităţi mai slabe fie pentru că vin în contact cu frăţiorii mai mari bolnăviori, care frecventează colectivitatea.
O creştere eficientă a imunităţii se poate obţine prin administrarea de produse naturale din muguri de plante recoltaţi în stare prospătă şi introduşi într-o soluţie ce conţine apă , glicerină şi alcool (macerat glicerinic ). Faptul că alcoolul reprezintă 1/3 din aceasta soluţie, într-o concentraţie de 18-30% iar numărul de picături necesare este foarte mic, face ca aceste produse să fie recomandate chiar la varstă foarte mică:1-2 ani, fără nici un pericol. Fiecare produs conţine numeroase principii active reprezentate de fitohormoni, enzime, aminoacizi, vitamine, care acţionează ca un tot unitar, ca un fitocomplex.
Acţiunea lor se desfăşoară la nivel de sistem reticuloendotelial şi se realizează atât detoxifierea celulei cât şi activarea funcţiilor ei.
Sunt câteva produse, care au un efect deosebit de benefic, chiar miraculos asupra copiilor : Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1, Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, Extract din mlădiţe de Tamarix- Tamarix gallica MG=D1, Extract din muguri de Călin- Viburnum lantana MG=D1 şi nu în ultimul rând Extract din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1.
 Asocierea acestor produse, numărul de picături sau perioada de administrare va ţine cont de starea clinică a copilului: porţiunea sau segmentul aparatului respirator mai frecvent afectată (nas, gât, urechi, bronhii), frecvenţa îmbolnăvirilor, severitatea lor, patologie asociată (anemie, rahitism, etc.). În orice tip de afecţiune se recomandă asocierea a două sau trei produse pentru a rezolva cât mai profund şi mai de durată problema de sănatate a copilului. Iată câteva scheme terapeutice recomandate :
În caz de bronşite astmatiforme se recomandă Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1,10-30 pic. dimineaţa şi Extract din muguri de Călin- Viburnum lantana MG=D1, 10-30 pic., putându-se repeta această cură, după 1 sau 2 luni de pauză.
Se pot adăuga la tratament: Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1 în cazul unui teren alergic (10-30 pic. la prânz); Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1 în caz de rahitism, tulburări de creştere (10- 40 pic. la prânz) sau
 in caz de rahitism , tulburări de creştere (10-40-pic.) la prânz sau, Extract din mlădiţe de Tamarix- Tamarix gallica MG=D1 în caz de anemie (10-20 pic.). 
În caz de rinoadenoidite: se recomandă Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1, 10-30 pic. dimineaţa, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, 10-30 pic. seara .
În caz de amigdalite hipertrofice , angine repetate (chiar şi cele de origine streptococică)  se tratează cu Extract din muguri de Brad- Abies pectinata MG=D1 10-40 pic. dimineaţa, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1, 10-40 pic. la prânz şi Extract din muguri de Viţă de vie- Vitis vinifera MG=D1, 10-40 pic. seara. Această asociere poate fi folosită şi în cazul în care valorile ASLO sunt crescute, iar durata tratamentului va fi de 2 sau 3 luni.
În caz de rinofaringite : Extract din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 10-40 pic. dimineaţa, Extract din muguri de Mesteacăn pufos- Betula pubescens MG=D1 sau Extract din muguri de Mesteacăn- Betula verrucosa MG=D1, 10- 40 pic la prânz şi Extract din mlădiţe de Măceş- Rosa canina MG=D1, 10-40 pic.seara.
O regulă generală în administrarea picăturilor este diluarea acestora în puţină apă înainte de utilizare. Este bine de asemenea să se administreze la 30 minute după mâncare.
Toate aceste cure sunt recomandate pentru o perioadă de 2 sau 3 luni şi este bine să fie începute înainte de intrarea în colectivitate care coincide cu începerea sezonului rece (septembrie- octombrie). Este bine să se repete după o lună sau 2 de pauză sau la iesirea din iarnă şi începutul primăverii când organismele sunt foarte slăbite (februarie-martie).
În lunile de pauză se pot corecta şi alte afecţiuni ale copilului :
- anemia , cu ajutorul Extractului din mlădiţe de Tamarix- Tamarix gallica MG=D1, 10-40 pic. dimineaţa sau la prânz.
- anorexia sau tulburările de creştere cu Extract din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 10-30 pic.dimineaţa sau la prânz.
După 2 sau 3 sezoane de astfel de stimulări copilul poate fi considerat protejat de agresiunile microbiene sau virale. Infecţiile vor fi tot mai rare sau de severitate minoră. Mugurii plantelor stochează în ele multă energie, forţă vitală, vigoare, substanţe organice cu legături asemănătoare corpului uman. Copiii nu vor face nici cel mai mic efort să le utilizeze şi ele nu vor dezvolta reacţii adverse sau complicaţii neprevăzute.
Pur şi simplu îşi vor transmite forţa lor şi vigoarea într-un mod firesc şi simplu aşa cum numai natura vie poate să o facă.
 
 
Dr. Simona Niţu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!