"Noapte albă pentru zile negre", organizată de Crucea Roşie

on . . Accesări: 2735

969469 645311508815552 999373869 n RSSocietatea Română de Cruce Roşie a organizat vineri în Parcul "Lumea Copiilor", la aniversarea a 137 de ani de activitate umanitară, evenimentul "Noapte albă pentru zile negre", o simulare de tabără de dezastre având ca obiectiv conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre.

O sută de persoane au fost invitate să doarmă o noapte în corturile Crucii Roşii în aceleaşi condiţii în care dorm oamenii rămaşi fără locuinţă după un dezastru.

Tabăra este deschisă pentru vizitatori până la ora 21,00. Aceştia au ocazia să participe la ateliere de pregătire pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, demonstraţii de prim-ajutor şi de funcţionare a motopompelor de potabilizare a apei, în timp ce pentru copii sunt organizate ateliere de prim-ajutor, de creaţie şi jocuri cu premii.

Crucea Roşie lansează o aplicaţie de prim ajutor disponibilă pe iPhone.

"Ideea evenimentului de astăzi a fost aceea de a prezenta vizitatorilor cum arată o tabără de sinistraţi, o tabără de refugiaţi în cazul unui dezastru, care este capacitatea Crucii Roşii Române de a sprijini, de a lucra împreună cu autorităţile care au în sarcină acest domeniu", a declarat preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, într-o conferinţă susţinută în unul dintre corturile amenajate pentru sinistraţi.

Crucea Roşie a dorit să-şi sărbătorească altfel aniversarea, a subliniat Mihaela Geoană, arătând că voluntarii sunt pregătiţi să facă faţă "în cazul unei situaţii limită".

Crucea Roşie Română organizează de 1 iunie 'Banca de alimente pentru copii'.

Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii Române, a spus că la întâlnirea de vineri organizatorii şi-au dorit să le arate oamenilor misiunea pe care o are Crucea Roşie, "aceea de a se implica direct şi imediat atunci când vorbim de o situaţie limită, dezastru natural sau de orice altă natură".

"Ceea ce se întâmplă aici, în această tabără, este dovada clară că în Crucea Roşie românii pot avea un sprijin în situaţii limită", a afirmat Iuliana Tudor.

"Din păcate, în România există doar aproximativ 5.000 de voluntari care activează în cadrul Crucii Roşii. În comparaţie, în Austria există peste 18.000 de voluntari, în timp ce în Italia Crucea Roşie are un total de aproximativ 53.000 de voluntari. Prin aceste acţiuni dorim să sensibilizăm cetăţenii şi să-i atragem către aceste acţiuni de voluntariat", a declarat Mihail Voicescu, manager de prim-ajutor pentru România.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!