Peste 2,5 milioane lei pentru noi tehnici radiologice în aplicaţii medicale ale radiaţiilor ionizante

on . . Accesări: 1891

alegerile-parlamentare-pe-2-decembrie-crop-644x416 rsExecutivul a aprobat alocarea din bugetul Secretariatului General al Guvernului /SGG/ a peste 2,5 milioane lei pentru Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare /CNCAN/ în vederea introducerii de noi tehnici radiologice în aplicaţii medicale ale radiaţiilor ionizante.


Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, actul normativ privind aprobarea sumelor necesare CNCAN are în vederea contractarea şi implementarea proiectelor necontractate din fondurile Programului PHARE 2006 Anvelopa şi Programului PHARE 2006 Securitate nucleară.

Astfel, se urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii CNCAN de reglementare legată de introducerea de noi tehnici radiologice în aplicaţiile medicale ale radiaţiilor ionizante. De asemenea, Hotărârea de Guvern va duce la îmbunătăţirea capabilităţii organismului de reglementare în domeniul radioprotecţiei în vederea asigurării protecţiei la radiaţii ionizante a lucrătorilor expuşi profesional, dar şi a publicului.


Suma aprobată prin actul normativ este de 2.501.000 lei şi se suportă integral din bugetul aprobat pe anul 2013 al SGG pentru CNCAN.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!