Laptele trebuie completat în meniul copiilor cu salată, pentru o fixare mai bună a calciului

on . . Accesări: 1470

kids-and-milk-lactose-intolerance-raw-milk-and-kids-nutrition-575x252 rsPentru absorbţia calciului organismul copilului are nevoie de magneziu. Astfel, un test realizat asupra unui eşantion de copii sănătoşi a demonstrat că este necesar ca salata verde să însoţească laptele în alimentaţia micuţilor, susţine o echipă de cercetători din SUA.

O echipă de cercetători, condusă de profesorul Steven Abrams, de la Baylor College of Medicine din Houston (Texas), a făcut observaţii asupra a 63 de copii sănătoşi, cu vârste cuprinse între patru şi opt ani. Niciunul dintre ei nu primea vitamine sau suplimente alimentare din partea părinţilor.

În urma experimentului a rezultat că dacă un copil nu primeşte o cantitate suficientă de vitamine, chiar dacă va consuma lapte, aliment bogat în calciu, oasele lui nu se vor forma în mod corect.

Un element-cheie care influenţează absorbţia calciului este magneziul, după cum a constatat echipa profesorului din Houston, care recomandă părinţilor să includă în mediul copiilor în special vegetalele, cum ar fi salata verde, spanacul, urzicile, ceapa verde, rucola, kale etc - legume cu un conţinut ridicat de magneziu.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!