Incidenţa alergiilor, din ce în ce mai ridicată în rândul copiilor americani

on . . Accesări: 1393

926 931 3 rsCopiii americani suferă din ce în ce mai mult de alergii, iar cei mai afectaţi sunt copiii din familiile înstărite, potrivit unui raport al guvernului american, publicat joi şi preluat de AFP.

Numărul cazurilor de alergii cutanate, precum eczemele, a înregistrat cea mai mare creştere în decursul ultimului deceniu, ajungând de la 7,4% în perioada 1997-1999 la 12,5% în 2009-2011, indică raportul Centrului Naţional de Statistică în domeniul Sănătăţii (NCHS) consacrat copiilor cu vârste sub 17 ani.

Incidenţa alergiilor alimentare a crescut, de asemenea, în cursul aceleiaşi perioade, de la 3,4% la 5,1%.

Numărul de cazuri de alergii respiratorii, precum febra fânului, a rămas constant, acestea fiind cele mai frecvente alergii infantile (17%).

Alergia este o reacţie excesivă la substanţe pe care sistemul imunitar ar trebui să le considere inofensive, precum polenul, laptele sau arahidele.

Unii experţi apreciază că mărirea incidenţei alergiilor în SUA şi în alte ţări dezvoltate este rezultatul unei igiene din ce în ce mai stricte, care elimină microbii. Lipsa de stimulare a sistemului imunitar al copiilor mici îi împiedică astfel pe aceştia să lupte eficient împotriva bacteriilor şi virusurilor.

Bolile alergice sunt mai rar întâlnite în rândul copiilor hispanici, iar prevalenţa alergiilor alimentare şi respiratorii creşte odată cu venitul familiei, mai constată raportul NHCS.

'Copiii care provin dintr-o familie cu un venit egal sau mai mare cu 200% faţă de pragul sărăciei înregistrează cea mai ridicată incidenţă', explică documentul.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!