Bijuteriile din aur, strict contraindicate persoanelor hiperemotive

on . . Accesări: 1260

buy gold for cash 72352600 rsExperţii au stabilit că aurul are un efect negativ asupra persoanelor cu un sistem nervos hiperactiv, potrivit publicaţiei Globalscience.com.

Cercetătorii atribuie aceasta faptului că aurul declanşează procesul de excitare în creier, ceea ce duce la diverse probleme la nivelul sistemului nervos şi la încetinirea procesului metabolic în corpul uman. Factori de acest gen pot duce la depresie, atrag ei atenţia.

Această descoperire i-a determinat pe experţi să creadă că unor persoane le este contraindicată purtarea bijuteriilor din aur. Bunăoară, în cazul persoanelor hiperemotive.

Experţii nu recomandă, de asemenea, nici suferinzilor de epilepsie să poarte bijuterii din aur, pentru că cel mai preţios metal le-ar putea accentua crizele. Mai mult, afirmă aceştia, asupra bolii poate avea efect chiar şi numai strălucirea obiectelor din aur. Şi rezidenţii marilor oraşe ar trebui să renunţe la bijuteriile din aur, mai spune ei, dat fiind faptul că riscul de stres şi de depresie este şi aşa mare, iar aurul nu face decât să înrăutăţească situaţia.

În acest sens, oamenii de ştiinţă recomandă bijuteriile din argint, care, în opinia lor, este un metal mai prietenos cu psihicul uman.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!