Vieţi salvate după o nouă prelevare de organe

on . . Accesări: 1495

spitalul-judetean-de-urgenta-timisoara-dubla-prelevare-de-organe-si-pregatiri-pentru-a-redeveni-un-centru-de-transplant-7413243 rsCea de-a şaptea prelevare de organe din acest an s-a încheiat marţi dimineaţa la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.


Echipele de medici din Timişoara, Bucureşti şi Cluj au avut ca pacient un bărbat de 46 de ani din Timiş, care a ajuns la spital în urmă cu trei zile cu hematom subdural în urma unei lovituri.

'Victima nu a mai putut fi salvată, în ciuda eforturilor depuse de medici şi a intrat în moarte cerebrală. Familia şi-a dat acordul pentru prelevare. De la pacientul în moarte cerebrală au fost prelevaţi rinichii, ficatul şi pancreasul', a declarat Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al spitalului.

Citește mai mult despre transplantul de organe în România.


Rinichii vor fi preluaţi de echipa de specialişti din Cluj, iar ficatul şi pancreasul de cea din Bucureşti.


Tot în noaptea de luni spre marţi, sub îndrumarea coordonatorului de transplant regional, asist. med. Dan Ilincariu, a avut loc prima prelevare de organe la Deva, de la un pacient în vârstă de 68 de ani, care a fost internat în urma unui accident rutier. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor şi a ficatului.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!