Se împlinesc 10 ani de la interzicerea fumatului în New York.

on . . Accesări: 1983

NewYorkCityExtendsSmokingBanPublicParksgsZEMG6EVqgl rsOrașul american New York sărbărorește, joi, 10 ani de la interzicerea fumatului în spații publice. Oficialii susțin că această măsură a prevenit 10.000 de morți premature.

Primarul metropolei, Michael Bloomberg a declarat că, datorită reglementării, numarul newyorkezilor fumători a scăzut, iar americanii trăiesc mai mult, cu ocazia celebrării împlinirii a 10 ani de când fumatul a fost interzis in New York, potrivit BBC. Acesta a adăugat că mulți americani se temeau că legea va dăuna deținatorilor de restaurante și baruri, susținând că aceste temeri au fost nefondate.

"Acum 10 ani, când fumatul în localuri a fost interzis, mulți americani au spus că acesta va fi sfârțitul ospitalitații și al industriilor turismului și restaurantelor", a precizat primarul intr-un discurs menit sa marcheze un deceniu de la implementarea Smoke-Free Air Act din anul 2003. "Zece ani mai târziu, avem mai puțini newyorkezi care fumează, trăim mai mult, industriile noastre sunt in continuă dezvoltare și nimănui nu îi este dor de restaurantele și barurile pline cu fum", a subliniat Bloomberg.

Un raport făcut public de Departamentul de Sănătate din New York arată că numarul adulților fumători a scăzut cu 15% în 2011, în condițiile în care, în 2002, 21,5% dintre adulți erau fumători, însă autoritățile avertizează că fumatul este, în continuare, cauza principală a deceselor premature.

Află mai multe despre ce se întâmplă când renunți la fumat.


Michael Bloomberg a spus, luna aceasta, că intenționează să le ceară vânzătorilor să ascundă țigările și produsele din tutun, astfel încât acestea să nu fie vizibile pentru public, susținând că această mișcare va duce la scăderea numărului de fumători, în special în rândul tinerilor. Primarul își propune, de asemenea, să restricționeze accesul la țigarile de contabandă, care sunt mai ieftine.

Sursa: Ziare.com

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!