Eugen Nicolăescu: Reforma în sănătate reduce birocraţia în interesul cetăţeanului

on . . Accesări: 1586

eugen-nicolaescu1 rsMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat, sâmbătă, că prin reforma în sănătate PNL nu susţine reducerea posturilor în sistemul sanitar, ci reduce birocraţia în interesul cetăţeanului.

Nicolăescu a afirmat, sâmbătă, la Gala femeilor liberale, că nu poate garanta că toţi cei care vor fi disponibilizaţi îşi vor găsi un loc de muncă şi a precizat că vor rămâne în sistem ''doar cei care ştiu să facă treabă".

"Pentru cei care merită pot garanta că se vor face criterii corecte, profesioniste. Nu pot să garantez că oamenii disponibilizaţi îşi vor găsi loc în sistem, decât pentru cei care ştiu să facă treabă", a spus Nicolăescu.

El a precizat că aşa cum se întâmplă în orice proces, restructurarea se va desfăşura pe etape şi a susţinut că nu poate să spună la momentul actual dacă vor fi 3.000 sau 4.000 de disponibilizaţi.

"Noi acum spunem că vor fi 3 - 4.000 de posturi care ar trebui să fie disponibilizate, dar după ce vom face aranjamentul pe fiecare structură în parte, s-ar putea să fie 2.000 sau 1.000 sau 500. Îmi este greu să spun", a adăugat Nicolăescu

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!