Medici primari trimişi în judecată după ce o femeie a murit în timpul unei operaţii de cezariană

on . . Accesări: 1389

646x4041 rsUn medic primar de obstetrică ginecologie şi un medic specialist Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, după ce o femeie a murit în timpul unei operaţii de cezariană.


Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că între complicaţia hemoragică survenită postoperator, nediagnosticată şi netratată în timp util, şi cauza medicală a decesului există legătură directă de cauzalitate.


"La data de 11 octombrie 2007, inculpata Bucur Ana-Maria Cezara, în calitate de medic primar de obstetrică ginecologie, a efectuat o manoperă chirurgicală defectuoasă asupra victimei I.N. (40 de ani), în cursul unei operaţii de cezariană, constând în faptul că nu a suturat un vas de sânge de calibru important ce a avut drept consecinţă o hemoragie internă, împrejurare ce a condus la decesul victimei", se arată în comunicat.


Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 6 din Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!