Deputaţii au adoptat tacit doctoratul cu frecvenţă redusă

on . . Accesări: 1266

college graduate5 500x332 42745600 rsPlenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit, luni, nouă proiecte de lege, printre care se numără unul iniţiat de deputatul PSD Andrei Sava care vizează introducerea doctoratului cu frecvenţă redusă.


Iniţiativa lui Andrei Sava prevede programe de studii universitare de doctorat cu frecvenţă şi frecvenţă redusă. Potrivit acestui proiect, doctoratul cu frecvenţă se organizează în regim de finanţare de la stat sau cu taxă, iar cel cu frecvenţă redusă numai în regim cu taxă, numărul de locuri şi cuantumul taxei urmând să fie stabilite de Senatul universităţilor.


Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.1/2011 privind Legea Educaţiei Naţionale a fost adoptată tacit, în contextul în care termenul pentru dezbatere şi vot final stabilit pentru 29 octombrie 2012 a fost depăşit.


De asemenea, plenul Camerei a mai aprobat tacit alte opt proiecte legislative.


Printre acestea se mai numără încă un proiect semnat de social-democratul Andrei Sava, care prevede că "înscrierea copiilor la creşă este realizată în temeiul unei solicitări scrise din partea părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copiilor în ordinea datei de depunere a cererilor, prioritate având copiii între 0 şi 2 ani ale căror mame se întorc înaintea finalizării concediul de maternitate şi în conformitate cu numărul de locuri aprobate pentru sistemul public".


Proiectul stipulează că de la această de la această regulă fac excepţie cazurile sociale care vor fi supuse spre aprobare prin hotărâre a consiliului local, în limita locurilor aprobate.


În cazul acestor proiecte adoptate tacit, Camera Deputaţilor este primul for sesizat, urmând ca decizia finală să aparţină Senatului.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!