Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că este interzisă condiţionarea sau taxarea aparţinătorilor care vin la spital

on . . Accesări: 1226

raed arafat 96551600 rsMinisterul Sănătăţii atrage atenţia că este interzisă condiţionarea sau taxarea persoanelor care vin în spital la bolnavi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.


El a făcut această precizare în contextul în care la Ministerul Sănătăţii au fost primite mai multe reclamaţii potrivit cărora aparţinătorilor care vin la bolnavi fie li se cere, în diferite unităţi sanitare, să aducă botoşei de protecţie şi halate de unică folosinţă pentru a intra în spital, fie cei de la pază condiţionează intrarea acestora cu bani.


Dr. Arafat a spus că ordinul din decembrie privind accesul aparţinătorilor în unităţile sanitare va fi completat în următoarele două săptămâni cu precizări privind condiţionarea accesului în spital.


Secretarul de stat a arătat că singurul loc unde este nevoie de botoşei de protecţie şi halate de unică folosinţă este Terapia intensivă iar acolo acestea trebuie asigurate de spital. Arafat a sfătuit populaţia să refuze astfel de practici.


Potrivit Ordinului 1284 din 17 decembrie 2012 al Ministerului Sănătăţii, "este strict interzisă perceperea de taxe pentru vizitarea pacienţilor în unităţile sanitare publice".

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!