Fostul şef al CMJ Călăraşi, deferit justiţiei pentru că a întocmit în fals 200 de reţete medicale

on . . Accesări: 1309

12 cnas1 rsProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Traian Ovidiu Cristinel Ciulacu, medic şef al Centrului Medical Judeţean (CMJ) Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor - ofiţer de poliţie cu gradul de comisar şef - la data comiterii faptelor, pentru că a întocmit în fals 200 de reţete medicale...

 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, inculpatul este în prezent pensionar şi în sarcina lui s-a reţinut abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (200 de acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (200 de acte materiale) şi uz de fals, în formă continuată...


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2009 - februarie 2010, inculpatul Ciulacu, în calitate de medic de familie, şef al CMJ Călăraşi, a întocmit în fals 200 de reţete medicale cu regim special, în numele unor ofiţeri şi agenţi de poliţie înscrişi pe listele sale de pacienţi, în majoritate pensionari, fără ca aceştia să fie consultaţi, fără să fi primit reţetele sau fără să fie beneficiari ai medicamentelor prescrise.


"Inculpatul a completat aceste reţete şi la rubrica persoanei asigurate şi le-a folosit la o farmacie din municipiul Călăraşi, de unde a ridicat medicamentele prescrise. Costul medicamentelor obţinute în acest mod de către inculpat şi de alte persoane, în valoare de peste 40.000 lei, a fost suportat din bugetele Casei Medicale OPSNAJ din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi CMJ Călăraşi, instituţii care s-au constituit părţi civile în procesul penal cu suma menţionată", se arată în comunicat.


DNA precizează că nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului.


Acesta a mai fost trimis în judecată de DNA pentru fapte similare, în martie 2012, iar în cursul lunii aprilie anul trecut a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată.


Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Călăraşi.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!