2.000 de medici au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale de la Bucureşti

on . . Accesări: 4078

stetoscop-3.jpgÎn ciuda vremii urâte de la sfârşitul săptămânii trecute, numeroşi medici cu experienţă, proaspeţi absolvenţi sau asistenţi au vizitat vineri şi sâmbătă cel mai mare târg de recrutare din domeniul medical şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est, organizat la Facultatea de Medicină si Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti între 16-17 octombrie. A şasea ediţie a Târgului s-a dovedit un real succes în România, care acum pare a fi ţara cea mai dinamică din Europa din punctul de vedere al recrutării medicale. Din ce în ce mai mulţi medici români lucrează în întreaga Europă şi beneficiază din plin de integrarea în Uniunea Europeană.
Conform organizatorilor târgului de recrutare, medicii din România au cel mai mic salariu din Uniunea Europeană. 6 din 10 medici sunt interesaţi de plecarea la muncă în străinătate (potrivit unui studiu efectuat de Colegiul Medicilor din România).

“Medicii îşi doresc să plece atât din cauza salariilor mici pe care le câştigă în ţară, dar şi din cauza instabilităţii sistemului de la noi şi lipsa oportunităţilor de creştere a salariilor în mod consistent pentru viitorul apropiat sau mediu. De pildă, un medic rezident câştigă acum 900 lei, iar pentru 2010 s-a propus un salariu pe noua grilă de 1900 lei, în conditiile în care, daca ar pleca în afară, ar câştiga de la 3.000 de euro în sus, pe lună” a precizat Simona Oprea, PR manager Houston NPA, compania parteneră pentru România al evenimentului.  
La ediţia din Bucureşti organizatorii au întâlnit o concurenţă fără precedent, numărul participanţilor depăşind toate asteptările. În numai două zile, pe la standurile companiilor de recrutare au trecut peste 2000 de participanţi.
În cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale din Bucureşti au fost scoase la bătaie mii de locuri de muncă în 10 ţări europene printre care Marea Britanie, Franţa, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, dar şi în locuri mai îndepărtate, ca Australia, Noua Zeelandă sau Orient.

“A şasea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale cu peste 2000 de vizitatori s-a dovedit a fi un succes pentru toate părţile implicate. Târgul oferă o platformă pentru schimbul de informaţii între: angajatorii locali şi internaţionali, agenţiile de recrutare şi miile de doctori, studenţi la medicină şi alte cadre medicale, fiind singurul eveniment în cadrul căruia se pot afla informaţii complete şi compacte despre ofertele de muncă din afara Romaniei. Credem că şi ediţia următoare, din primavara anului 2010 va înregistra cel puţin acelaşi succes. Peste câteva zile vă aşteptăm la Cluj, mai exact pe 23 şi 24 octombrie la Hotel City Plaza unde sperăm să găsim acelaşi interes ca şi la Bucureşti” a declarat doctor Grzegorz Chodkowski, directorul Târgului Internaţional de Cariere Medicale.
Pe lângă pachetul salariat extrem de atractiv pentru medicii romani, agenţiile de recrutare internaţionale oferă gratuit şi alte avantaje: cursuri de limbă gratuite pentru medicul respectiv, analize de sânge necesare angajării, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, relocare, aranjamente de calatorie, etc. Pe lângă experienţa şi cunoştinţe solide de medicină, firmele de recrutare cer şi cunoaşterea unei limbi străine (engleză, franceză sau germană).

Cele mai mici salarii cu care agenţiile de recrutare s-au prezentat la Târgul din Bucureşti au fost cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună pentru posturi în Germania care se adresează medicilor rezidenti.  Medicii seniori, ce mai cautaţi, pot câştiga salarii care ajung şi la 10.000 şi 12.000 euro pe lună în Marea Britanie şi Scandinavia.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!