"Farmacii clandestine" la Timişoara

on . . Accesări: 4813

"Mica publicitate" din paginile ziarelor timişorene prezintă oferte tentante: "Vând la cele mai mici preţuri următoarele medicamente: Glibomet, Thiogama 600, Tanacan soluţie, Fosamax, Sortis. Tel..." sau "Vând la cele mai mici preţuri Indopamid dilzem 90 Retard, Trimetazină, Preductal. Tel...". Un simplu apel telefonic te pune în legătură cu "furnizorul". Aici, fie dai peste un stoc impresionant de medicamente, fie găseşti produsul căutat într-un singur exemplar, dar ai posibilitatea să-ţi primeşti în fiecare lună porţia.
 C.L., "furnizor" de medicamente la "Mica publicitate" a explicat cum face rost de medicamente: "Am un bolnav şi el uneori foloseşte medicamentele, alteori - nu. Lunar, am reţetă compensată pentru el. ªtiu că le dau mai ieftin - la jumătate de preţ faţă de valoarea medicamentului eliberat cu compensare 50%. Ies în pierdere? E treaba mea. Eu vă fac un serviciu". 
 La o altă solicitare telefonică, o doamnă de vârsta a treia oferea doar cinci medicamente, însă acestea puteau fi livrate în cantităţi mari, de peste zece cutii fiecare.
 "În mod normal, medicamentele se eliberează pe bază de reţetă, însă cele pe care le-aţi numit nu intră în categoria psihotropelor, aşa că servim pacienţii chiar dacă nu au reţetă. Vin unii cu ambalajul unui medicament pe care vor să-l cumpere şi îi servim. Nimeni nu ia medicamente fără să ştie. Nu putem să refuzăm pacienţii. Nu suntem absurzi", explică Daniela Barac, membru al Colegiului Farmaciştilor Timiş. (Rompres)
 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!