Consumul de cafea sporeşte riscul cardiac la anumite persoane!

on . . Accesări: 5304

În cazul anumitor persoane care suferă de o deficienţă genetică ce le încetineşte capacitatea de a metaboliza cafeaua, consumul acestei băuturi ar putea creşte riscul de infarct de miocard, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii. Lucrările acestei echipe de cercetători, condusă de Ahmed El-Sohemy, de la Universitatea Toronto din Canada, au încercat să stabilească relaţia existentă  între variaţiile genei CYP1A2*1F legată de dificultatea de a metaboliza cafeina şi riscurile de infarct, în funcţie de cantitatea de cafea consumată.
 Au fost analizate 2.014 cazuri de infarct grave comparate cu un grup martor cu un număr egal de persoane. Studiul a vizat subiecţi care trăiau în Costa Rica între 1994 şi 2004.
 După stabilirea genotipurilor tuturor, ei au răspuns la un chestionar în privinţa consumului de cafeină, au explicat cercetătorii, al căror studiu va fi publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA).
 Ei au stabilit că 55% dintre persoanele care au suferit un infarct şi 54% dintre cei din grupul de comparaţie erau purtători ai versiunii genei *1F care face mai laborios metabolismul cafeinei.
 Cei care erau purtători ai acestei gene şi care beau între 2 şi 3 ceşti de cafea pe zi aveau cu 36% mai multe riscuri să sufere un infarct. Aceste riscuri urcau la 64% pentru cei care consumau cel puţin patru ceşti pe zi.
 În schimb, purtătorii genei care permite o metabolizare rapidă a cafeinei (*1A/*1A) aveau 22% riscuri să sufere un infarct consumând 2-3 ceşti.
 Cercetătorii au constatat, de asemenea, că printre persoanele care metabolizează lent cafeaua, riscurile erau mai mari pentru subiecţii mai tineri.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!