Încercările neplanificate de renunţare la fumat sunt mai eficiente decât celelalte

on . . Accesări: 6381

În cazul în care încercările dumneavoastră de a vă lăsa de fumat au eşuat catastrofal, încercaţi să renunţaţi la acest obicei fără a plănui în mod amănunţit acest lucru, căci, conform unui nou studiu, încercările neplănuite au şanse mult mai mari de reuşită decât celelalte. Procesul renunţării la fumat, notează agenţia de presă ANI, a fost, de-a lungul timpului, considerat unul lung, care implică  o serie de etape, de la intenţie şi plănuire, până la încercarea propriu-zisă de a renunţa. 
 În cadrul studiului, publicat în British Medical Journal, s-a constatat, însă, că aproape jumătate din cei care au încercat să renunţe la fumat au făcut-o fără a se fi gândit înainte la acest lucru şi că, surprinzător, tocmai aceste încercări au înregistrat cel mai mare succes, indiferent de vârsta, sexul sau statutul socio-economic al subiecţilor.
 Aceste descoperiri, precizează autorii studiului, nu neagă însă că există şi unele aspecte pozitive ale planificării, existând şi alţi factori care pot determina lăsatul de fumat, printre care motivaţia şi starea de spirit a persoanei în cauză.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!