Fetiţă salvată de medici, deşi a căzuse de la etajul 4 suferind traumatisme grave

on . . Accesări: 2422

TaylaSandersHortonPH290413-19 rsO fetiţă în vârstă de 5 ani care la sfârşitul lunii trecute a căzut accidental de la etajul 4 al unui bloc de locuinţe din municipiul Bacău a fost externată din spital, deşi iniţial pronosticul iniţial privind supravieţuirea sa era foarte pesimist.

"Meritul reîntoarcerii la viaţă a micuţei este al întregii echipe medicale care s-a ocupat de caz, medicii ATI Irena Galinescu şi Daniela Ceuca, mediul ortoped Daniel Ceuca, dar şi al medicilor de chirurgie pediatrică şi neurochirurgie ai Spitalului Judeţean de Urgenţă care au contribuit la o salvare de viaţă ce părea la un moment dat imposibilă", a declarat Geanina Pricopi, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

În urmă cu trei săptămâni, copila, după ce încuiase pe dinăuntru uşa exterioară a apartamentului, unde rămăsese singură, a alunecat de pe balconul situat la etajul 4 al imobilului, fiind transportată la spital în stare foarte gravă, având multiple traumatisme, fractura de bazin, de membre, de oase craniene, traumatisme de organe interne. Medicii precizau, atunci, că ar avea şanse minime de supravieţuire.

Vineri, după zile întregi de monitorizare permanentă, fetiţa a plecat acasă "doar cu un picior în ghips, urmând a la începutul lunii viitoare să se prezinte la spital pentru un control de rutină", a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!