Peste 6.800 de vaccinuri hexavalente vor fi administrate nou-născuţilor

on . . Accesări: 2281

2011 04 04 92143527 rsz rsReprezentantii Directiei de Sanatate Publica Iasi au declarat, miercuri, ca în cursul acestei zile vor fi primite aproximativ 7.000 de doze de vaccin hexavalent, urmând ca în perioada imediat urmatoare medicii de familie sa le administreze.


Marius Voicescu, purtatorul de cuvânt al Directiei de Sanatate Publica Iasi a declarat ca 6.820 doze de vaccin vor fi folosite pentru imunizarea bebelusilor cu vârste între doua si sase luni.

Conform sursei citate, vaccinul hexavalent se administreaza pentru imunizarea împotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva, hepatita B, poliomielita si a bacteriei Haemophilus Influenzae tip B (Hib) care provoaca meningita.  

Săptămâna Europeană a Vaccinării.


''Tot astazi, ajung la DSP Iasi si 1.450 doze de vaccin hepatitic B pediatric. Vaccinul antihepatitic B este un vaccin inclus în programul national de imunizari si este administrat nou-nascutilor în maternitate, dupa nastere. Vaccinul antihepatitic B are drept scop imunizarea împotriva infectiilor cauzate de virusul hepatitei B atât înaintea expunerii cât si dupa expunerea la virusul hepatitic B'', a precizat Marius Voicescu.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!