Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii a încheiat un nou parteneriat cu reprezentanţii pacienţilor

on . . Accesări: 2430

DSC 0384 rsCOMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Sănătăţii a încheiat, astăzi, un nou parteneriat cu reprezentanţii pacienţilor.

Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii, împreună cu secretarul de Stat, Adrian PANĂ au semnat un protocol de colaborare cu una dintre cele mai importante asociaţii ale pacienţilor, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, reprezentată de preşedintele Vasile BARBU.

'Suntem impresionaţi de deschiderea pe care am găsit-o la Ministerul Sănătăţii în persoana domnului ministru, Eugen Nicolăescu. Avem o datorie să facem ceva pentru pacienţii cu Hepatita C, care nu mai au alternative terapeutică şi pentru care soluţia o reprezintă tripla terapie şi avem o răspudere în a ne asigura că, pe viitor, hepatita C va fi eradicate în România, a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.


'Am semnat acest acord cu dorinţa de a realiza câteva obiective importante. În primul rând, vrem să transmitem un semnal puternic de seriozitate în ceea ce priveşte parteneriatele pe care Ministerul Sănătăţii le-a încheiat cu asociaţiile pacienţilor. Vrem să îi asigurăm pe pacienţi că în centrul politicilor noastre de sănătate stă pacientul, iar deciziile le vom lua numai după discuţiile cu reprezentanţii lor', a declarat ministrul Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii.


De asemenea, oficialul MS a mai adăugat că, Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor vor elabora şi implementa împreună o Strategie Naţională de Combatere a Hepatitei C.


'Orice reuşită în domeniul sănătăţii nu poate fi făcută fără colaborarea autorităţilor cu pacienţii, fără o dezbatere serioasă cu aceştia. Pentru elaborarea viitoarelor programe şi proiecte destinate prevenţiei, dar şi tratamentului, este necesar să ţinem cont de aşteptările pacienţilor şi de indicatorii corecţi. Cu cât investim banii mai bine cu atât rezultatele sunt mai aproape de aşteptările pacienţilor', a mai spus NICOLĂESCU.


De asemenea, oficialii Ministerul Sanatatii au anunţat că, în perioada următoare, se va introduce un protocol elaborat de Organizatiei Mondiale a Sanatatii ce se implementeaza deja în multe ţări din Uniunea Europeană. Documentul se referă la procedurile de siguranţă ale pacientului în cazul intervenţiilor chirurgicale. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian PANĂ a precizat că protocolul se aplică în Spitalul Clinic Obstetrica-Ginecologie Filantropia.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!