Nicolae Moga a anunţat inaugurarea SMURD în Constanţa

on . . Accesări: 2515

mogacrinantonescu-NicolaeMoga rsSenatorul PSD Nicolae Moga, vicepreşedinte al Camerei superioare a Parlamentului, a anunţat, marţi, într-o declaraţie politică, inaugurarea în judeţul Constanţa a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).


În declaraţia politică intitulată "Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă", Nicolae Moga a reamintit că, în urmă cu două săptămâni, a participat la discuţiile care au pus baza unui proiect de importanţă majoră pentru judeţul Constanţa.

"Sunt încântat să vă anunţ că în cel mult două săptămâni, la Constanţa, va fi inaugurată baza de salvare aeriană - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), Constanţa devenind în felul acesta al şaselea centru de acest gen din ţară", a precizat senatorul PSD.


Potrivit acestuia, şi avionul de mici dimensiuni a fost achiziţionat prin sprijinul acordat de populaţia care a donat 2% din impozit şi a fost utilat ca ambulanţă aeriană. Baza de salvare aeriană va fi deservită de medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Constanţa, iar zborurile vor fi efectuate cu piloţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Nicolae Moga a argumentat că, în acest fel, Constanţa câştigă un serviciu medical important, cea mai mare realizare fiind faptul că Unitatea de Primire a Urgenţelor va prezenta mai multă încredere pentru cetăţeni datorită noilor echipamente din dotare, dar şi a faptului că timpul de intervenţie se va diminua considerabil.


"Domnul secretar de stat Raed Arafat a precizat că începând de luna viitoare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va beneficia de o finanţare suplimentară. Tariful pe caz ponderal va creşte de la 1.440 lei pe pacient la 1.800 lei, astfel încât pacienţii să nu mai fie nevoiţi pe viitor să-şi cumpere singuri medicamentele sau materialele sanitare de care au nevoie. La acestea se adaugă şi sume considerabile, care vor veni prin Programul naţional de Anestezie şi Terapie Intensivă, care implicit va aduce şi alţi bani pentru cazurile critice care se tratează în Terapie Intensivă şi care până acum erau subfinanţate. Extinderea asistenţei medicale în judeţ, particularizând prin prezenţa unui centru de permanenţă la Plopeni şi în viitor la un centru medical multifuncţional la Chirnogeni, reprezintă una din preocupările mele de a veni în sprijinul oamenilor în domeniul sănătăţii'', a subliniat senatorul PSD de Constanţa.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!