Persoanele care suferă de epilepsie vor fi înscrise în baza de date a Serviciului de Urgenţă 112

on . . Accesări: 1405

tratamente epilepsie rsGuvernul României se alătură celor care marchează Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei, denumită şi "Purple Day", urmând ca Palatul Victoria să fie iluminat marţi seară, începând cu ora 18,30, în culoarea mov, informează Biroul de presă al Executivului.


De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a avut săptămâna trecută o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare pentru a identifica o serie de măsuri în sprijinul bolnavilor de epilepsie.

Prima dintre aceste măsuri va fi înscrierea în baza de date a Serviciului de Urgenţă 112 a persoanelor care suferă de această boală, astfel încât, la solicitarea intervenţiei ambulanţei, să fie trimisă o maşina echipată cu aparatură de terapie intensivă.


Mai mult, în cursul săptămânii viitoare, la Ministerul Sănătăţii va avea loc o nouă întâlnire cu scopul de a fi găsite sursele de finanţare pentru realizarea unui program naţional de tratament, care să amelioreze efectele acestei boli.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!