Eugen Nicolăescu: Unul dintre obiective este regândirea programelor de sănătate în beneficiul pacienţilor

on . . Accesări: 1480

eugen-nicolaescu-gireaza-un-infractor-la-cnas-86083-1 rsUnul dintre obiectivele Ministerului Sănătăţii este regândirea programelor de sănătate în beneficiul pacienţilor, un rol extrem de important urmând să îl aibă Agenţia Naţională de Programe de Sănătate care va coordona toate programele astfel încât acestea să funcţioneze eficient, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu, în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi ai asociaţiilor de pacienţi.


Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi-a reafirmat intenţia de a elabora şi implementa urgent modificările legislative necesare pentru funcţionarea sistemului public de sănătate în condiţii de echilibru economico-financiar şi pentru reducerea cheltuielilor nejustificate.

Ministrul a prezentat liniile principale privind reorganizarea sistemului sanitar, subliniind necesitatea unei reforme în beneficiul pacientului, a precizat sursa citată.


Potrivit lui Nicolăescu, Ministerul Sănătăţii are în vedere măsuri organizatorice şi administrative cu efecte imediate pentru îmbunătăţirea actului managerial în toate unităţile subordonate.


Atât reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, cât şi ai asociaţiilor de pacienţi au precizat că susţin demersurile ministrului Sănătăţii şi că îşi doresc o reformă reală, constructivă şi benefică pentru pacient, se arată în comunicatul citat.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi succesiv cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!