Relansarea campaniei de vaccinare anti-HPV, susţinută de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor

on . . Accesări: 1237

news-20100219-10113468-372104517 rsAsociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) susţine reluarea campaniei de vaccinare anti-HPV, la cererea părinţilor, susţinând că aceasta este una dintre puţinele inţiative ale societăţii civile la care Ministerul Sănătăţii a răspuns în mod favorabil, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei remis luni.


În timp ce 23 de ţări din Europa au introdus campanii de vaccinare anti-HPV, România, care conduce în mod detaşat la mortalitatea cauzată de cancerul de col (unul dintre puţinele tipuri de cancer prevenibil în totalitate prin vaccinare anti-HPV şi screening Babeş-Papanicolau), a renunţat în anul 2009 la vaccinarea anti-HPV, subliniază reprezentanţii asociaţiei.

În contextul resurselor limitate alocate sistemului de sănătate publică din România, cu atât mai mult cu cât prevenţia nu a reprezentat foarte multă vreme o prioritate, ANPP îi solicită ministrului Eugen Nicolăescu să implementeze împreună cu organizaţii reprezentante ale societăţii civile un program de vaccinare anti-HPV la cerere.


Potrivit sursei, un astfel de program, dincolo de resursele financiare reduse pe care le solicită, va avea un rol important în recredibilizarea ideii de vaccinare, în general, şi vaccinare anti-HPV, în special.

Medicii de familie susţin programul de vaccinare anti-HPV!


ANPP îşi declară public disponibilitatea de a sprijini comunicarea Ministerului Sănătăţii în vederea susţinerii vaccinării anti-HPV şi solicită, în acelaşi timp, Ministerului Finanţelor Publice să susţină în mod corect priorităţile de sănătate publică, în special vaccinarea şi vaccinarea anti-HPV la cerere.


"România, în momentul de faţă, a rămas una dintre puţinele ţări europene unde vaccinarea anti-HPV nu este disponibilă în mod gratuit şi unde politica şi bâlbele unor miniştri ai sănătăţii, începând cu anul 2009, care au preluat această campanie a condus la eşecul acesteia", susţin reprezentanţii ANPP.


Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor împreună cu alte organizaţii ale societăţii civile solicită relansarea în 2013 a vaccinării anti-HPV la cererea părinţilor şi susţine stabilirea şi finanţarea corectă a activităţilor de prevenire.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!