Peste 1.700 persoane au fost salvate de piloţii MAI în 2012

on . . Accesări: 1343

263332-smurd rsPeste 1.700 persoane au fost salvate de piloţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), anul trecut, în cele peste 1.680 de misiuni executate în punctele de operare aeromedicală SMURD - Bucureşti, Târgu Mureş, Arad şi Iaşi, se arată într-un comunicat al MAI.


Piloţii MAI au executat, în 2012, peste 3.100 de misiuni, mai mult de jumătate dintre acestea fiind axate pe misiunile umanitare, în cooperare cu SMURD.


Cele mai importante dintre misiuni au vizat transportul medical de urgenţă al bolnavilor aflaţi în stare critică, precum şi intervenţiile la faţa locului în cazul accidentelor rutiere grave.


Datele au fost prezentate, miercuri, secretarului de stat Anghel Andreescu, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, cu ocazia analizei activităţii Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) al MAI pentru anul 2012.


O altă dimensiune importantă a activităţii IGAv a fost reprezentată de misiunile de sprijin aerian pentru structurile operative ale MAI. Personalul aeronautic a desfăşurat aproximativ 90 de misiuni, însumând aproximativ 470 ore de zbor, în cooperare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Poliţia de Frontieră, Poliţia Română şi Jandarmeria Română.
În funcţie de misiunile specifice structurilor implicate, piloţii MAI au fost solicitaţi să acorde sprijin, în principal, în acţiunile de salvare şi evacuare a persoanelor aflate în dificultate sau a căror viaţă a fost pusă în pericol, în supravegherea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie, pe cuprinsul cărora au loc frecvent blocaje în trafic, în cazul incendiilor sau exploziilor, precum şi pentru cercetarea, supravegherea şi coordonarea din aer a acţiunilor pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.


În plan internaţional, activitatea aeronautică a IGAv a totalizat un număr de 100 de ore de zbor executate în cadrul Operaţiunii Comune "Poseidon Land 2012", organizată de Agenţia Frontex.


Scopul acestei operaţiuni a fost asigurarea securităţii graniţelor externe din sud - estul Uniunii Europene în vederea combaterii migraţiei ilegale către Grecia şi Bulgaria.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!