Ambulatoriu de ultimă generaţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

on . . Accesări: 3069

spitalul infectioase victor babes rsSpitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara dispune, de luni, de un ambulatoriu nou, dotat cu aparatură modernă şi ultraperformantă, de care vor beneficia gratuit toţi pacienţii care vor avea nevoie de consultaţii şi vor veni cu trimitere de la medicul de familie. Investiţia s-a ridicat la 1 milion de euro proveniţi din fonduri europene. ''Am încheiat lucrările de amenajare la ambulatoriu, avem aparate noi, performante, şi se pot face investigaţii gratuite, mai ales pentru pacienţii care vin din afara spitalului cu trimitere de la medicul de familie.

 De altfel, noi am început azi un curs cu medicii de familie din judeţ şi sperăm într-o colaborare cât mai bună cu ei. Între aparatele noi şi cabinetele reamenajate se numără cele de ecografie, bronhologie, psihologie, spirometrie, cabinetul de aerosoli, antirabic sau fibroscanul'', a declarat dr. Maria Cerbu, managerul Spitalului "Victor Babeş" Timişoara.

Până acum, orice bolnav care avea nevoie de o consultaţie trebuia să fie internat pentru o zi, pentru ca medicii să-l poată examina. Prin noua investiţie, conducerea spitalului speră ca numărul de consultaţii să poată creşte cu cel puţin o treime, de la începutul anului aici fiind înregistraţi aproape 12.000 de bolnavi din toată zona de vest a ţării.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!