Antenele de telecomunicaţii nu sunt factori de risc pentru neoplazii la copii

on . . Accesări: 2570

antene.jpgFemeile însărcinate care locuiesc în apropierea unor antene sau relee de telecomunicaţii, nu înregistrează riscuri suplimentare de a aduce pe lume copii suferind de leucemie sau de alte forme de cancer, conform unui studiu realizat în Marea Britanie. Studiul, realizat pentru Jurnalul Medical Britanic (BMJ), a evaluat situaţia a 1.397 de copii cu vârsta între 0 şi 4 ani, care între anii 1999 şi 2001 au suferit de leucemie sau de tumori pe creier. Fiecare dintre aceste cazuri a fost comparat cu patru alte cazuri ale unor copii sănătoşi, de aceaşi vârstă.

Conform cercetătorilor coordonaţi de profesorul Paul Elliott, de la Imperial College din Londra, este vorba de cel mai aprofundat studiu care încearcă să descopere o legătură între cazurile de cancer la copii şi antene sau releele de telecomunicaţii. De asemenea, cercetătorii au stabilit o hartă a amplasărilor de antene şi relee de telecomunicaţii din Marea Britanie din perioada 1996 - 2001 şi au calculat nivelul radiaţiilor la care viitoarele mame care locuiau în apropierea acestora, erau expuse.

În urma acestui studiu s-a observat că mamele ale căror copii au fost atinşi de cancer nu locuiau în proporţie mai mare în proximitatea unor astfel de relee, comparativ cu mamele cu copii sănătoşi.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!