Amânarea examenului de rezidenţiat

on . . Accesări: 5217

calendar.jpgMinistrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit  sâmbătă, 18 octombrie 2008, la sediul Ministerului Sănătăţii Publice, cu reprezentanţii studenţilor şi absolvenţilor de medicină, precum şi cu un reprezentant al medicilor rezidenţi. Aceştia au solicitat  suplimentarea numărului de locuri pentru concursul de rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2008. De asemenea,  s-a pus în discuţie posibilitatea schimbării datei de susţinere a concursului de rezidenţiat.

In urma discutiilor, s-a ajuns la urmatoarele concluzii:
Numărul de locuri aferente examenului de rezidenţiat pe loc a fost suplimentat cu 78.
S-a convenit ca până la următoarea discuţie, programată pentru joi, 23.10.2008, MSP împreună cu Centrul Naţional  de Perfecţionare în Domeniul Sanitar  să reanalizeze posibilitatea  resuplimentării în conformitate cu necesitatile din teritoriu şi capacitatea de pregătire, precum şi cu fondurile bugetare alocate, în conformitate cu dispoziţiile art. 5 din ordonanţa nr. 12/2008 privind organizarea şi finanţarea  rezidenţiatului.
Cu reprezentantul Asociaţiei Medicilor Rezidenţi s-a stabilit posibilitatea punerii în discuţie a creşterilor salariale şi reanalizarea categoriilor de sporuri care se acordă, reprezentanta fiind invitată la dezbaterea actelor normative care reglementează acordarea sporurilor în sistemul sanitar, în vederea consultării.
A fost confirmată data susţinerii concursului de rezidenţiat stabilită la întâlnirea din 16 octombrie. în anul 2008,  examenul de rezidenţiat se va susţine în data de 16 noiembrie.

Protestul programat pentru luni, 20.10.2008, autorizat studenţilor şi absolvenţilor de medicină, pentru ora 14.00, a fost amânat.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!