Alcoolul creşte riscurile de cancer intestinal

on . . Accesări: 3945

Consumul zilnic de vin sau bere, chiar şi în cantităţi reduse, creşte riscurile de cancer intestinal, potrivit unui studiu publicat marţia trecută în Marea Britanie. Consumul zilnic a două pahare mari de vin sau a două halbe de bere creşte riscurile de dezvoltare a acestei boli cu circa 25%, potrivit studiului publicat în International Journal of Cancer. Un pahar de vin sau o halbă de bere creşte riscul cu 10%."Cercetările arată clar că riscul de cancer intestinal creşte în funcţie de cantitatea de alcool consumată", a explicat profesorul Tim Key, de la institutul Cancer Research UK. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 478.000 de persoane urmărite în zece ţări europene timp de şase ani, dintre care 1.800 au dezvoltat un cancer intestinal. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!