Aluniţele nu trebuie neglijate

on . . Accesări: 3579

Cancerul de piele se dezvoltă la vedere, încât poate fi prevenit, ceea ce reprezintă un avantaj, a declarat pentru Rompres dr. Mihaela Leventer, preşedintele Societăţii Române de Medicină Estetică. Referindu-se la aluniţe, specialista a explicat că sunt câteva semne care apar într-un timp relativ scurt, ce nu trebuie neglijate: modificări ale dimensiunii, ale conturului aluniţei, infectarea acesteia. Pentru evitarea totală a şanselor de infectare, aluniţele proeminente se pot extirpa uşor printr-o procedură de rutină.
 ''Pentru îndepărtarea aluniţelor cancerigene recomandăm astăzi tehnica cea mai eficientă, cu cel mai scăzut grad de recidivă a cancerului, şi anume, tehnica Mohs'', a precizat dr. Leventer.
 Tehnica Mohs este singura care asigură vindecarea cancerului de piele în proporţie de 99% dintr-o primă şi unică încercare, spre deosebire de tehnicile tradiţionale, care vindecă această afecţiune în doar 60% din cazuri, iar proporţia în care apare recidiva este de 40%, a adăugat ea.
 În cadrul celei de-a VI-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Medicină Estetică din acest an, care s-a defăşurat între 19 - 21 aprilie, au fost prezentate cele mai noi tehnici utilizate în medicina estetică, precum chirurgia Mohs, dermato-oncologie, histopatologia tumorilor cutanate, chirurgia dermatologică, terapii laser, etc. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!