Ambulanţe pentru SMURD Hunedoara în valoare de 500.000 de euro

on . . Accesări: 4463

Cinci ambulanţe medicale în valoare totală de peste 500.000 de euro au fost aduse la Deva, urmând să fie folosite în cadrul Serviciului SMURD-Salvital al judeţului Hunedoara. Ambulanţele vor deveni operaţionale peste o lună de zile, urmând să fie repartizate în Deva, Hunedoara, Brad şi Valea Jiului, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Petru Mărginean. Ambulanţele beneficiază de cea mai nouă aparatură medicală existentă  pe piaţa echipamentelor de profil, inclusiv un sistem de transmisie automată a datelor. Maşinile sunt de tipul B2, cu dotări pentru acordarea primului ajutor şi descarcerare. Ele au fost achiziţionate de Asociaţia Salvital Hunedoara în baza unui contract de leasing şi vor fi plătite în 60 de rate lunare.
 Vehiculele sunt prevăzute cu tracţiune integrală, iar dotarea din punct de vedere medical s-a făcut în
Austria. De altfel, din costul de 112.109 euro al unei ambulanţe, echipamentele medicale valorează peste 79.000 de euro. Autovehiculele vor avea un echipaj de paramedici selectaţi prin concurs şi instruiţi la SMURD Târgu-Mureş.
 Ambulanţele au fost cumpărate prin contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara şi a majorităţii consiliilor locale din judeţ, care s-au constituit în Asociaţia neguvernamentală "Salvital". Fondurile asociaţiei provin din cotizaţiile membrilor şi donaţii. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!