Casele de Asigurări de Sănătate vor reîncepe eliberarea cardurilor europene de asigurări

on . . Accesări: 3988

Casele de Asigurări de Sănătate vor reîncepe luni, 20.08.2007, tipărirea şi distribuirea noilor carduri europene de asigurări sociale de sănătate. Acestea au în plus, faţă de cele vechi, trei elemente de verificare şi securitate. Emiterea noilor carduri nu anulează valabilitatea cardurilor emise anterior, acestea rămânând valabile până la data expirării. Persoanele care solicită noul card vor trebui să achite contravaloarea acestuia, în sumă de 4,36 RON. Serviciile de distribuţie vor fi asigurate de Poşta Română, cardul fiind livrat solicitanţilor ca scrisoare recomandată simplă. Asiguratul va primi avizarea prin poştă în termen de 7 zile lucrătoare de la data depunerii cererii şi la adresa indicată de acesta. Cardul va fi livrat asiguratului personal. În cazul nerealizării livrării către asigurat a cardului, acesta va fi livrat casei de asigurari de sănătate emitente în termen de 15 zile de la trimiterea primului aviz în cutia poştală a asiguratului.
 Valabilitatea cardului european este de şase luni şi va putea fi folosit numai în faţa autorităţilor sanitare din ţara de destinaţie sau de tranzit, pentru dovedirea calităţii de asigurat în România. Cardul va permite asiguratului aflat în călătorie accesul la servicii medicale fără să mai fie necesară încheierea altei asigurari private de sănătate. Cetăţenii români vor beneficia de îngrijiri medicale în aceleaşi condiţii ca şi cele oferite cetăţenilor ţării respective de sistemul public de asigurări de sănătate.
 Pentru detalii suplimentare despre cardul european de sănătate puteţi accesa următoarele pagini web: www.ceass.ro si www.cnas.ro.
 
Sursa: www.cnas.ro

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!