Ce se întâmplă cu eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite?

on . . Accesări: 3790

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Publice îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia eliberării medicamentelor compensate şi gratuite către populaţie. Ministrul Sănătăţii Publice este surprins că în unele judeţe fondurile alocate farmaciilor cu circuit deschis sunt deja epuizate la această dată.
 Urmare a acestei situaţii ministrul Nicolăescu a dispus tuturor prefecţilor din judeţele cu probleme ca, împreună cu reprezentanţii caselor judeţene de asigurări de sănătate, cei ai autorităţilor de sănătate publică şi colegiului farmaciştilor să analizeze modul în care au fost repartizate fondurile pe farmacii şi să ia toate măsurile necesare pentru a intra în normalitate.
 De asemenea, ministrul Sănătăţii Publice i-a cerut astăzi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Vlădescu, să comunice în cel mai scurt timp Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) cauzele care au dus la această situaţie şi măsurile ce se vor lua pentru remedierea acestora. A fost solicitată şi o situaţie a fondurilor alocate de către CNAS pentru lunile ianuarie, februarie şi martie 2006 faţă de aceeaşi perioadă a 2007, precum şi o analiză a modului în care acestea au fost repartizate.
 MSP atrage atenţia CNAS că nu este pentru prima oară când repartizarea necorespunzătoare a plafoanelor la farmacii pune cetăţenii în pericolul de a nu reuşi să îşi procure medicamentele necesare şi solicită să se remedieze de urgenţă această situaţie.
 
Sursa: Ministerul Sănătăţii

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!