Sexul este, şi la propriu, o armă împotriva durerilor de cap

on . . Accesări: 2548

167 weekly-sex-qa flash rsDacă soţia sau prietena vă refuză avansurile invocând uzata scuză că o doare capul, puteţi să-i explicaţi că un nou studiu publicat în numărul din martie al revistei ştiinţifice Cephalagia certifică faptul că relaţiile sexuale pot stopa durerile de cap.

Conform acestui studiu, activitatea sexuală are efectul de a îndepărta durerea de cap pentru aproape două treimi dintre pacienţii care suferă de migrene, iar unii dintre pacienţi au ţinut să precizeze că folosesc sexul ca pe o terapie atunci când îi doare capul.

"Există un anumit număr de pacienţi care suferă de migrene, aproximativ două treimi, care scapă de durerea de cap atunci când întreţin relaţii sexuale", subliniază neurologul Stefan Evers, specialist în migrene de la Universitatea din Münster (Germania), co-autor al studiului.

Oamenii de ştiinţă nu au identificat cu exactitate cauza acestei dispariţii a durerii, dar sunt de părere că are legătură cu eliberarea de endorfine - analgezicul natural al creierului - din timpul orgasmului.

O multitudine de stimuli externi, de la lumină la producerea unui fulger, pot duce la declanşarea migrenelor.

Medicii au mai susţinut că sexul poate stopa durerea de cap, dar concluziile lor erau susţinute de studii de mai mică amploare.

Acest ultim studiu a fost realizat pe 1.000 de pacienţi suferind de migrene. Dintre aceştia, aproximativ o treime au precizat că au întreţinut relaţii sexuale în timp în care aveau o migrenă. Dintre aceştia, 60% au precizat că au simţit o ameliorare sau chiar dispariţia totală a durerii în urma actului sexual.

Concluzia este că, mai mult decât "durerea de cap" pe care o poate reprezenta absenţa sexului, întreţinerea de relaţii sexuale poate opri şi durerile de cap care deja se manifestă.

Sursa: AGERPRES

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!