Avertizarea FDA privind implanturile mamare cu silicon

on . . Accesări: 3704

implant cu silicon RSAdministraţia americană pentru alimente şi medicamente /FDA/ avertizează: femeile care îşi fac implanturi mamare cu silicon vor avea nevoie probabil de o intervenţie chirurgicală suplimentară peste 8-10 ani pentru a evita complicaţii cum ar fi ruperea implantului. Mai mult, FDA pregăteşte o revizuire a standardelor de siguranţă pentru implanturile de sâni cu silicon, după ce o serie de studii desfăşurate pe termen lung au indicat, între altele, că există o legătură între astfel de implanturi şi o formă rară de cancer.


'Elementul-cheie este însă că implanturile mamare nu sunt făcute pentru o viaţă. Cu cât un implant este ţinut mai mult, cu atât este mai probabil să apară complicaţii', a subliniat Jeff Shuren, director al Centrului FDA pentru apatură şi radiologie.

Potrivit studiilor realizate, până la 70% dintre femeile americane care au suferit intervenţii pentru reconstrucţia sânului şi până la 40% dintre cele care au făcut operaţii de mărire a sânilor prin implanturi cu silicon au avut nevoie de o nouă intervenţie într-un interval de 8-10 ani.

Potrivit FDA, cele mai obişnuite complicaţii după astfel de intervenţii sunt întărirea zonei din jurul implantului, necesitatea unei noi operaţii şi ruperea implantului, dar au fost înregistrate şi alte probleme, de la cicatrici şi dureri până la infectarea inciziei.

S-a constatat totodată existenţa unei anumite corelaţii între implanturi şi limfomul cu celule anaplazice mari /ALCL/, o formă de cancer care afectează circa 3000 de americani pe an. Astfel, între 1997 şi 2010, s-au înregistrat circa 60 de cazuri de ALCL la femei din întreaga lume, din rândul celor 5 până la 10 milioane de femei cu implant mamar.

În 2010, în SUA au fost realizate aproape 400.000 de operaţii de reconstrucţie sau mărire a sânilor, potrivit Societăţii americane de chirurgie plastică.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!