Autoritatea electorală este mai importantă decât sănătatea

on . . Accesări: 2490

bani.jpgDeputatul PSD Sonia Drăghici a declarat că este foarte îngrijorată de situaţia bugetului pentru sănătate pe anul 2011, diminuat cu aproape 40% faţă de acest an, în comparaţie cu bugetul Autorităţii Electorale Permanente, care va creşte cu 41% anul viitor. 'Se pare că guvernul nu se gândeşte la sănătatea noastră, dar poate presimte alegeri anticipate sau se pregăteşte pentru alegerile locale din 2012, pentru că Autoritatea electorală este mai importantă decât sănătatea, al cărei buget pe anul 2011 va fi mai mare cu 41% decât anul acesta', a declarat deputatul social-democrat, membru al Comisiei de sănătate.

Dr. Sonia Drăghici a precizat că la sănătate, dacă bugetul pe anul acesta a fost de 7,140 de miliarde lei, anul viitor va fi de 4,409 de miliarde de lei, o diminuare de 38,31%, din care doar 4,5% vor fi cheltuieli de personal, restul însemnând reducerea programelor, a costurilor cu unităţile spitaliceşti, diminuarea numărului de paturi şi a fondurilor pentru tratamentul bolilor cronice.

'Consecinţele pot fi dezastruoase pentru că nici în acest an nu au existat bani pentru programele de sănătate şi ele s-au desfăşurat cât se poate de prost. Am făcut intervenţii personale, punctuale şi în comisie pentru derularea programelor pentru hepatită, pentru cancer şi toţi senatorii şi deputaţii suntem în căutare de resurse pentru pacienţii noştri, pentru că anul acesta nu au fost bani. Probabil că persoanele cu boli cronice vor rămâne fără bani', a spus Sonia Drăghici.

Ea consideră că ministrul Cseke ''spune poveşti' afirmând că bugetul de sănătate nu va scădea şi că va găsi, compensator, tot felul de metode, cu tichete, la coplată etc.
'Eu nu cred în aceste metode. Eu îl mai consider încă un tânăr cu perspectivă politică şi dacă nu va reuşi să redreseze această situaţie înseamnă că perspectivele sale politice se reduc pe măsură ce se reduce bugetul pentru sănătate', a conchis deputata. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!