Atenţie la bolnavii prefăcuţi care vă solicită ajutor financiar

on . . Accesări: 3070

atenitie.jpgUn sucevean, pretins bolnav incurabil, suspectat că a prejudiciat sute de persoane din ţară cu peste 300.000 de lei prin înşelăciune şi uz de fals, a fost depistat şi cercetat de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni care l-au prezentat Judecătoriei Oradea cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit comunicatului remis luni de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor l-au depistat vineri pe suceveanul, de 33 ani, din Fântâna Mare, pe raza localităţii Apahida, din judeţul Cluj şi l-au reţinut în Arestul I.P.J. Bihor. Bărbatul era urmărit penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.
Acesta este acuzat că, în perioada 2003 - 2010, s-a deplasat în 15 judeţe din ţară şi a solicitat diverse sume de bani cu titlu de sponsorizare de la persoane fizice şi juridice (farmacii, instituţii de învăţământ, societăţi comerciale), motivând că suferă de grave afecţiuni de sănătate, chiar de boli incurabile, pentru care este necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă în străinătate. Pentru a câştiga încrederea şi compasiunea persoanelor cărora le solicita bani, acesta prezenta documente medicale falsificate.

O parte din persoanele care au făcut sponsorizarea i-au virat banii direct în contul pe care acesta îl deţinea la o unitate bancară, iar altora le-au fost eliberate de către acesta chitanţe de plată false. În acest mod au fost înşelate peste 350 de persoane fizice şi juridice din întreaga ţară, dintre care cinci pe raza judeţului Bihor, cu un prejudiciu de 1.810 lei. Prejudiciul total provocat de acesta este estimat la aproximativ 300.000 lei.

Cel în cauză a fost prezentat vineri, 12 noiembrie a.c., Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea prejudiciului./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!