Atenţie la înţepăturile de căpuşe

on . . Accesări: 2957

capusa.jpgÎnţepăturile de căpuşe constituie principalul motiv de adresabilitate la Departamentul de Dermatologie al Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş', anul acesta constatându-se o invazie de astfel de insecte, a declarat pentru Agerpres dr. Lidia Cavaropol. 'Înţepăturile de căpuşe duc la boala Lyme, care netratată duce la afectarea sistemului nervos, a celui cardiac. Am avut pacienţi care au venit cu câte două-trei căpuşe înfipte. Pentru a le scoate trebuie să se aplice o cremă foarte grasă sau ulei de ricin. În situaţia în care căpuşa nu mai este, în locul unde este înţepătura apare o crustă neagră. Cel care a fost înţepat de o căpuşă trebuie să meargă neapărat la medic pentru a se institui tratamentul cu antibiotic', a explicat medicul.

Dr. Cavaropol le atrage atenţia celor care au câini să îi deparaziteze iar celor care merg la pădure, să-şi pună o îmbrăcăminte adecvată şi apoi să se analizeze foarte bine, să nu fi luat vreo căpuşă.

O altă problemă cu care se confruntă medicii dermatologi în acest an sunt cazurile cu arsuri solare, şi ele în număr mare, dar şi cele cu ciuperci micotice. Privitor la pericolul exploziilor solare, specialista le recomandă persoanelor care stau la soare să se protejeze foarte bine iar pentru copii, să stea chiar îmbrăcaţi şi sub umbrelă. 'Ar fi bine ca cei mici să nu fie expuşi la soare, iar tinerii care vor să se bronzeze să utilizeze creme cu factor de protecţie foarte mare, pălării, să stea sub umbrelă şi mai ales să nu se expună în perioadele de maximă activitate solară, ci foarte de dimineaţă sau seara', a spus medicul.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!