Attila Cseke: Termenul propus pentru coplată este 1 ianuarie 2011

on . . Accesări: 3347

bani1.jpgIntroducerea mecanismului de coplată prin tichetul moderator pentru sănătate ar putea avea loc începând cu 1 ianuarie 2011, conform precizărilor făcute vineri, la Zalău, de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. 'Coplata este o măsură care era în acordul cu Fondul Monetar şi este în continuare, iar termenul propus este 1 ianuarie 2011', a precizat Cseke. Coplata va reprezenta contribuţia personală la plata serviciilor medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor, în momentul utilizării efective a acestora.

Introducerea mecanismului de coplată prin tichetul moderator pentru sănătate reprezintă una dintre principalele clauze ale angajamentului financiar pe care Guvernul României l-a încheiat cu FMI.
Conform Ministerului Sănătăţii, noua măsură va duce la o mai bună adresabilitate a populaţiei către sistemul de asistenţă primară, la îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate şi la realizarea unui control în ceea ce priveşte neefectuarea serviciilor, asigurându-se astfel creşterea calităţii asistenţei medicale./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!