Au fost descoperite genele responsabile de controlul ritmului cardiac

on . . Accesări: 2927

ritm-cardiac.jpgTrei echipe de cercetători care au lucrat separat au anunţat duminică identificarea a peste 12 gene care contribuie la modularea ritmului cardiac, descoperire ce poate duce la obţinerea unor medicamente pentru inimă mai "inteligente". Aceste gene răspunzătoare de controlul ritmului cardiac au fost identificate după compararea codurilor ADN a zeci de mii de persoane de descendenţă europeană şi indiană. Genele descoperite controlează impulsurile electrice care contractă şi relaxează muşchiul cadiac. Semnalele electrice către miocard sunt transmise prin intermediul unor proteine specializate din celulele ţesutului muscular denumite "canale ionice".

Oamenii cu diferite variante ale acestor gene pot întâmpina un risc mai ridicat sau mai scăzut de tulburări de ritm, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Nature Genetics. Studiile au fost realizate de cercetători de la deCODE Genetics din Reykjavik, Islanda, Imperial College din Londra şi Helmholtz Zentrum din Munchen.

Bolile cardiace sunt răspunzătoare de aproape 7 milioane de decese anual, jumătate dintre acestea având drept cauză tulburările de ritm cardiac./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!